Jury

Wouter (1986) heeft een brede opleiding gehad. Vanaf zijn 9e ontving hij orgellessen, vanaf zijn 19e koordirectielessen, en vanaf zijn 21e pianolessen. O.a. Dick Sanderman, Peter Eilander, Patrick van der Linden, Olga Malkina en Bernhard Touwen gaven hem jarenlang les! In 2008 studeerde Wouter één jaar aan het conservatorium bij Joop Schets, met als hoofdvak Koordirectie, maar omdat de piano meer trok, stopte hij met die opleiding. Momenteel is het hoofdzakelijk actief als pianist.

Organist
Wouter was al jong begeleider van enkele koren (op zijn 16e werd een CD opgenomen in de Stephanuskerk te Hasselt, waar hij als begeleider op te horen is). Op 17 jarige leeftijd werd hij kerkorganist in de Noorderkerk te Rijssen. In 2003 drong hij door tot de finale van het Feike-Asma Concours. Een ander hoogtepunt was het uitvoeren van Litanies (van Jehan Alain) in de Sint Jan te Gouda. Dit werd live op CD opgenomen.

Dirigent
Vanaf 2005 dirigeert Wouter. Hij sprong gelijk in het diepte: met twee vrienden startte hij een Messiah-projectkoor, waarmee hij in datzelfde jaar als dirigent de eerste helft van de Messiah van Händel uitvoerde! In 2006 dirigeerde hij opnieuw een projectkoor, waar hij o.a. het Gloria van Vivaldi mee uitvoerde. In 2009 werd hij dirigent van Jongerenkoor Jubilate, in 2010 werd hij repetitor en zanger van dubbelkwartet Magnificat en hij liep stage bij twee oratorium-verenigingen. In 2011 stopte Wouter met dirigeren, om meer tijd vrij te maken voor de piano. Sinds kort is Wouter coach van het instrumentaal Thomasensemble te Zeist. Per september 2013 start Wouter ook weer als dirigent: bij kamerkoor ‘Lobet den Herrn’ te Bodegraven. In 2014 hoopt hij daar de Messiah van Händel mee uit te voeren!

Pianist
Sinds 2005 is Wouter actief als pianist. Hij voerde in dat jaar diverse liederen van Schubert en Mahler uit met de bariton Kees van Bochove. Dat werd zo positief ontvangen, dan ze besloten om samen een CD op te nemen. In 2008 mondde dat uit in het Schubertproject: een CD, een serie van 6 concerten, 3 workshops in het Voortgezet Onderwijs, samenwerking met de beeldend kunstenaar Jan den Ouden en de productie van een onderwijsexempel, alles rondom ‘Schwanengesang’ van Schubert. In 2011 nam Wouters carrière als solopianist een hoge vlucht doordat hij het EMG-concours won. Als onderdeel van de prijs mocht hij de CD ‘Winnaars’ opnemen. Hoogtepunten uit zijn carrière als pianist zijn: een optreden voor 1300 jongeren in het WTC te Den Haag, 2 optredens voor 1500 en 1800 jongeren en premier Mark Rutte in het Beatrixtheater te Utrecht en een pianoconcert in de Sint Jan te Gouda. Verder voerde hij een pianoconcerto van Haydn uit met Syphonieorkest Sjosjanim, en werden enkele optredens, waaronder een volledig concert, uitgezonden door de RO. In 2012 maakte hij zijn debuut op Radio 4. Regelmatig wordt Wouter gevraagd om (achtergrond)muziek te verzorgen tijdens bruiloften en diners. Sinds 2013 geeft Wouter pianoles.

Naast zijn muzikale bezigheden is hij deeltijd leerkracht in het basisonderwijs.

www.wouterharbers.nl

Terug naar alle juryledenNPC Concours


Download de flyer

Tweets @npconcours Volg ons op Twitter


NPC-concours
t.a.v. Juryvoorzitter Joost van Belzen
Karekietstraat 2
4209 BP Schelluinen
tel 0183-785407
e-mail: info@joostvanbelzen.nl
Realisatie: Quatro media Sitemap |  © Nederlands Première Concours 2018 |